Monday, February 9, 2009

K I T T E N








Hasil pergaulan bebas kucing remaje aku dengan kucing jiran, maka lahirlah empat ekor anak kucing pelbagai warna..2grey; 1 berwajah blur, 1 berwajah penut muslihat,1 belang tiger berwajah kudus walau belang die tampak ganas, dan 1 putih berwajah kerek. Masalah sosial remaje kucing kadangkale agak merunsingkan. Mase kecik ni best la aku boleh tatap berejam2 sampai bergolek2 di rumput aku mengambil gambar mereka...tetapi apabila sudah dewasa dan ingkar, mungkin ikan goreng di rumah perlu dimakan sebaik saje selepas digoreng.

13 comments:

Ai-Ring said...

comel melampauuuuuuuuuuuuuuuuuu ^^

Perempuan cerdas said...

Nyauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu~


*gesel gesel*

M

aqmal said...

RAUUUU.

*bunyi kucing biang yg comel*

COMELLLL GILAAA!

dgn ini aku isytiharkan anak kucing adalah makhluk tercomel di angkasaraya!

Z said...

airing: saye pun. ahak

Mimi: gesel dgn saye?

Kemal: eh, bukan aku ke?

Mohamad Faizal said...

zati kau tolong datang rumah aku amek gamba kucing2 dan kemudian paparkan untuk program pengambilan kucing angkat. tak larat doo nak jaga suma

Weed and Bandages said...

Hello Z,
tau pun baca kat blog aku tak peduli tu.. hopefully betul lah. Dia rasanya cepat dapat info info sebegini..

Sama2 kita nantikan la ya. :D

Obefiend said...

i heard they taste nice with chili sauce and nasi goreng

my thai friend told me this. i dunno if it's true or not. dare to try zati?

cleo weiland said...

I LOVE kittens!! They are so cute!! What are their names? Dah ada nama ke tak?

Bagi makan banyak2 jadi gmok and sihat and cute :P

PS: Ignore Effi. I apologise on his behalf. LOL

z a t i said...

ijai : ajar kucing kau berdikari dan bersosial sesame sendiri.pastu lepas la kat mane2 kawasan perumahan. *keji*

effi: kat jakarta ade nasi goreng kucing. yg tu i berani try..

cleo: i use to give names and if diorg opss diekucing mati *anak kucing sering/mudah dilanngar kereta* sgt sedih...so i usually address them ikut sifat..if ckp with my adik2.."yg muke blur, yg muke kerek, yg suke nak ikut g keje and yg muke kudus"

seriously yg muke kudus tu lg kesian nk tinggal tiap kali i nk g keje, yg suke nk ikut g keje ni nt die suke ikut n bising smpai kt kete..mungkin bakal kucing korporat.

Tapi diekucing sume ni suke n manje kt I smpai satu peringkt umur je, pastu bile dh remaje sikit akn mulai bongkak dn mengamalkan seks bebas.

Penulis said...

goreng pon sodappp

Wawa said...

rumah aku pun mengalami masalah yang sama. *sigh*

z a t i said...

kocet: gua mkn yg halal2 je

wa: masalah gejala sosial memang sukar dibendung

SYED NAHAR said...

sebab tu aku bela kucing jantan..hehe.