Friday, September 17, 2010

Kampung Saya

kuala sala (11)kuala sala (4)kuala sala (3)kuala sala (2)kuala sala (1)kuala sala (9)kuala salakuala sala (5)kuala sala (6)kuala sala (10)kuala sala (8)kuala sala (12)kuala sala (7)
maafkan tajuk skima di atas. maklumla musim budak-budak periksa sekarang.
few entries before there's someone request me to post pictures of my kampung di Kedah; my dad's hometown. so, here you go. ini adalah koleksi gambar di rumah pusaka arwah tokwan di Kuala Sala dan rumah toknek (moyang) di Jitra :)

"Majulaaaa kampungkuuuu, Malaysia oh tanah air ku..
ada jentera, ada kereta proton saga, sawah padi menguning."


eh tapi hari tu bukan ada kereta proton saga je. mat rempit baring atas motosikal pun ada siap ramai2 cuma tak sempat ambil gambar je sebab tengah drive pergi rumah toknek.
ha, maju tak? maju tak?


.
18092010

13 comments:

Anonymous said...

Cheq dah habaq pi kat depa. Toksah main2 kalau nak main. Depa dok pekeraih nak main jugak main2.

Haa biaq pi la noe...

-Kedah Maju 2010-

Kap said...

suka nasi.
suka sawah.
tapi tak suka tanam padi.

maju tak? ;)

z a t i said...

aznaim (tuduh),
depa sghonok kot p hospital misi tang tu semua segak segak boley buat marka.

kap,
maknenye kene tanam sifat baru :P

Mohamad Faizal said...

best gila kau ada kampung....(nada orang tiada kampung)

z a t i said...

bangi kan kampung. hak hak.

Bino said...

wahh..kampung nie mmg terbaikk lah..siap spiderman pun mnetap same...

ilya syafeena khalil said...

wah uniknya! cantik. :D

z a t i said...

hehe thanks bino n ilya :)

z a t i said...

x

ザ-sylver-shooter said...

wow
gamba last tu smart

z a t i said...

thanks :)

nurul khairunie said...

salam and greetings.

saya dari sabah. my mom is sabahan and my dad is kedahan. saya dah lama sangat tak pulang kampung belah ayah. seeing your pictures rasa macam nak balik jenguk kampung kat sana.

=)

z a t i said...

pulanglah nurul khairuni. hehe