Tuesday, November 23, 2010

Penang Bridge International Marathon 2010

PenangBridge (5)PenangBridge (1)PenangBridgePenangBridge (3)PenangBridge (2)PenangBridge (4)


This is my 3rd time participating in this annual event; the Penang Bridge International Marathon. Tapi tahun ni hanya lari untuk 10km woman, and the official result for my running time is 1hour 38minutes. Last 2 years I think almost or around 4 hours for the half marathon (21km); which of course beyond qualification time limit (3.5 hours I think) kerana saya ialah contoh orang yang suka join aktiviti sukan tanpa semangat kesukanan. Penang bridge marathon is my favorite marathon event because this is the only time you get the chance to view Penang from along the bridge, pada waktu yang paling cantik, and it’s like you run to catch the sunrise. I know this is not really a valid reason to join such big sports event but I just can’t help it. Cuma tak tahu yang route untuk 10km tak smpai half bridge pun dah kena patah balik,which is sad because this is actually my first time lari bawak camera. Terpaksa simpan memori sunrise di tengah bridge with random tunes from my Ipod untuk tahun-tahun lepas dengan lebih kemas, sebab tak tahu la tahun depan ada motivasi ke tak untuk join lagi.


21112010

6 comments:

SYED NAHAR said...

aku rasa baqi pun join marathon ni..tapi dia mesti buat larian utk medal..hehehehe..

z a t i said...

ha aku tk pernah pun lari utk medal. the design mostly sucks anyway. buat semak bilik aku je.

Mohamad Faizal said...

"...semak bilik aku je". kata-kata kau menunjukkan keyakinan tinggi yang larian kau boleh mendapat pingat.hee hee

z a t i said...

biasanya dapat.

Hammad0 said...

style konfident...ada gaya.

z a t i said...

haha> biasa